Egy újságíró is szexuális erőszakkal vádolta meg Depardieu-t

2023. december 20. – 07:22

Másolás

Vágólapra másolva





Egy spanyol újságíró, Ruth Baza büntetőfeljelentést tett a francia színész Gerard Depardieu ellen – írta a La Vanguardia alapján a Guardian. Először szexuális zaklatásról beszélt Baza, de arra a kérdésre, hogy megerőszakolták-e, igent mondott.

Az állítólagos nemi erőszak akkor történt, amikor 1995. október 12-én az akkor 23 éves Baza interjút készített a 46 éves francia színésszel Párizsban a Cinemania magazinnak. Elmondta, bénultnak érezte magát, amikor a beleegyezés nélküli behatolás megtörtént.

Nem először merül fel a zaklatás vádja a 74 éves Depardieu-vel szemben, nemi erőszak vádjával folyamatban is van egy per, amely Charlotte Arnould 2018-as feljelentése alapján indult. Depardieu visszautasítja, hogy elkövette volna a bűncselekményt.

A két, most már hivatalos szakaszba lépett ügy mellett további 13 nővel készített interjúkat a Médiapart, amelyben az érintettek azt állítják, hogy Depardieu velük szemben is „szexuálisan helytelen magatartást” tanúsított. A France Inter rádióadó ezenkívül két további – szintén évtizedekkel korábbi – ügyről tud az a pályáján kiemelkedően sikeres, a '90-es években Golden Globe- és Cézar-díjas, Oscar-jelölésig is jutott színésszel szemben.

Az egyik színésznő, aki megvádolta Depardieu-t, a múlt héten lett öngyilkos, a Szajnába vetette magát.

Baza elismerte, hogy a Médiapart által készített interjúk hatására fordult a rendőrséghez. A cikk belső kattanást és felvillanásokat váltott ki az emlékezetből, együttérzett a 13 nővel, és személyes tapasztalatai is alátámasztották, hogy igazat mondanak.

A mostani feljelentés után már csak az elévülés miatt is csekély az esély arra, hogy az ügy eljusson a vádemelésig.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!