„Tudtam, hogy vadászni megy” – életfogytiglanra ítéltek egy francia nőt, mert asszisztált sorozatgyilkos férjének

2023. december 20. – 06:16

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytiglanit kapott egy sorozatgyilkos exfelesége, mert két gyilkosságban és egy emberrablásban is közreműködött, írja a BBC.

A 75 éves Monique Olivier ellen két ügyben indult eljárás: az egyik a 20 éves Joanna Parrishé volt, aki 1990-ben tűnt el, a másik pedig a 18 éves Marie-Angéle Doméce-é, aki 1998-ban. Mindkét lányt elrabolták, megerőszakolták és meggyilkolták. A vád szerint Olivier érintett volt a két ügyben, valamint egy másik, 2003-as emberrablásban is – ez egy kilencéves lány esete volt, akinek a holttestét soha nem találták meg.

Olivier férje, Michel Fourniret 2021-ben meghalt, még azelőtt, hogy bíróság elé állíthatták volna a mostani ügyekben. A feleség, Olivier korábban már kapott egy életfogytiglanit az elhunyt férj más bűnei miatt, a mostani tárgyalással már a második életfogytiglaniját tölti. A nőt háromhetes tárgyalás után ítélték el mindhárom ügyben.

Monique Olivier a tárgyaláson, november végén – Fotó: Serge Tenani / AFP
Monique Olivier a tárgyaláson, november végén – Fotó: Serge Tenani / AFP

Az exfeleség szerepe a gyilkosságokban az volt, hogy az áldozatok bizalmába férkőzzön, megnyugtassa őket, hogy üljenek be nyugodtan a férj furgonjába. Ezután általában saint-cyr-les-colons-i házukba vitték a lányokat. Fourniret 2008-ban kapott életfogytiglanit hét lány és egy fiatal nő meggyilkolása miatt. 2018-ban második életfogytiglanit kapott egy újabb gyilkosság miatt, mígnem 2021-ben a börtönben meghalt. Halála előtt összesen 11 gyilkosságot vallott be, köztük a 20 éves Parrishét is.

Fourniret áldozatai 9 és 30 év közötti nők voltak, akiknek többségét megerőszakolták, majd lelőtték, leszúrták vagy megfojtották őket. Oliviert több száz órán át hallgatták ki férje ügyében: ő úgy fogalmazott, amikor férje elment, „tudta, hogy vadászni megy”. A bíróság szerint Olivier-ben nem volt semmilyen empátia áldozatai iránt, dehumanizálta a lányokat. Parrish szülei a bíróságon arról beszéltek, hogy több mint harminc évet vártak erre a tárgyalásra, mert „nem bosszúvágy vagy düh vezérelt minket, csak igazságra vágytunk”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!