A BP olajipari óriásvállalat is szünetelteti a Vörös-tengeren keresztül történő szállításokat

2023. december 18. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

A „romló biztonsági helyzetet” miatt átmenetileg szünetelteti a Vörös-tengeri szállítmányozást a BP. Az olajipari vállalat a Maersk hajózási óriások, a svájci székhelyű MSC és a francia CMA CGM csoport hasonló lépésit követve hozta meg a döntést.

„Embereink és a megbízásunkban dolgozók biztonsága a BP prioritása. A Vörös-tengeren a hajózás biztonsági helyzetének romlása miatt a BP úgy döntött, hogy ideiglenesen szünetelteti a Vörös-tengeren áthaladó összes tranzitforgalmat” -írta a cég.

Az Evergreen konténerszállító vállalat is megerősítette, hogy a biztonsági kockázatra hivatkozva további értesítésig ideiglenesen felfüggesztette az import- és exportszolgáltatásokat Izraelben. A Szuezi-csatornánál pénteken kezdték szüneteltetni a forgalmat, miután az Irán által támogatott jemeni Houthi fegyveresek támadásokat intéztek hajók ellen a Vörös-tengeren.

A fegyveres csoport olyan hajókat vesz célba, amelyekről úgy véli, hogy Izraelbe tartanak, vagy onnan indulnak. A hónap elején három kereskedelmi hajót találtak el ballisztikus rakétákkal.

(Sky News)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!