Egy magyar férfival is végzett a hajléktalanokra vadászó bécsi gyilkos

2023. december 17. – 21:29

Másolás

Vágólapra másolva

December 11-én hétfőn feladta magát a rendőrségen az a most 17 éves férfi, aki három hajléktalannal, köztük egy magyar férfival is végzett Bécsben nyáron – számolt be erről az RTL Híradó. A gyilkost hónapokig kereste a rendőrség, a hatóságok még tízezer euró (kb. 4 millió forint) vérdíjat is kitűztek.

A fiatal magyar áldozata a Handelskai metróállomás közelében, a Duna-parton aludt egy padon, mikor a gyilkosa hatszor megszúrta július 12-én. Az 56 éves férfit később a bécsi hatóságoknak sikerült azonosítani a tetoválásai alapján.

A gyilkos tíz nappal később újra ölni próbált, akkor egy 51 éves hajléktalant nőt támadott meg a Venediger-Au-Parkban. A nő súlyos sérülésekkel került kórházba. Augusztus 9-én pedig Bécs belvárosától nem messze ismét feltűnt, akkor egy 55 éves utcán élő férfit késelt halálra.

A bécsi állami bűnügyi rendőrség vezetője az ügy sajtótájékoztatóján azt mondta, a 17 éves fiatal családi gondokkal magyarázta tettét. Azt mondta, dühös volt a világra, és keresett valamit, amivel le tudta vezetni a felgyülemlett feszültséget.

A bécsi hatóságok szerint a fiatal a gyilkosság idején kábítószerfüggő volt, bedrogozva támadt az áldozataira, akiket nem véletlen választott ki. Azt akarta, hogy egyedül legyenek, és ne tudjanak védekezni.

A kiskorú gyilkos azt vallotta, megbánta, hogy ölt. Az RTL Híradója szerint, ha a hatóságok úgy ítélik meg, hogy beszámítható volt a gyilkosságok idején – amikor még csak 16 éves volt – legfeljebb 15 év börtönbüntetésre ítélhetik.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!