Fiatalemberek voltak a túszok, akiket fenyegetésnek hitt, majd tévedésből lelőtt az IDF

2023. december 15. – 22:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg és a túszok családjai nyilvánosságra hoztak néhány információt azokról a túszokról, akiket az Izraeli Védelmi Erők (IDF) katonái csütörtökön véletlenül megöltek a Gázai övezetben.

Yotam Haim, akit október 7-én raboltak el a Kfar Aza kibucból, 28 éves zenész volt. Azt tervezte, hogy október 7-én zenekarával fellép egy tel-avivi zenei fesztiválon. A Hamász támadásának reggelén felhívta a családját, és közölte velük, hogy ég a háza. Amikor kinyitotta az ablakot egy kis friss levegőért, elkapta őt a Hamász.

Samer Talalka, 25 éves beduin származású fiatal férfi volt, akit a Nir Am kibucból raboltak el. Eredetileg Hura városában élt, és a kibucban lévő csirkekeltetőben dolgozott. Akkor is dolgozott, amikor a Hamász támadást indított Izrael ellen. A támadás után felhívta a nővérét, hogy elmondja neki, hogy lövések érték.

A harmadik túsz családja eredetileg azt kérte, hogy ne hozzák nyilvánosságra a fiatalember nevét, de azóta meggondolták magukat – közölte az IDF. A harmadik túsz neve Alon Shamriz. A 26 éves Shamrizt október 7-én rabolták el, szintén a Kfar Aza kibucból.

„Az IDF mély megbánását fejezi ki az incidens miatt, és őszinte részvétét fejezi ki a családoknak” – áll a közleményben.

Az áldozatok fentről lefelé: Yotam Haim, Samer Talalka és Alon Shamriz – Fotó: Hostages And Missing Families Fo / Reuters Az áldozatok fentről lefelé: Yotam Haim, Samer Talalka és Alon Shamriz – Fotó: Hostages And Missing Families Fo / Reuters
Az áldozatok fentről lefelé: Yotam Haim, Samer Talalka és Alon Shamriz – Fotó: Hostages And Missing Families Fo / Reuters
Az áldozatok fentről lefelé: Yotam Haim, Samer Talalka és Alon Shamriz – Fotó: Hostages And Missing Families Fo / Reuters
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!