Négy feltételezett Hamász-tagot fogtak el Berlinben, zsidó célpontok elleni támadásokra készülhettek

2023. december 14. – 23:16

Másolás

Vágólapra másolva

Németországban letartóztatták a Hamász négy feltételezett tagját, akik a hatóságok szerint merényletetekre készültek zsidó vallási épületek ellen, írja az Anadolu Agency. Három férfit Berlinben, egyet pedig, egy holland állampolgárságú férfit Rotterdamban fogtak el. A német rendőrség öt lakást és egy éttermet kutatott át Berlinben.

Az ügyészség közlése szerint a gyanúsítottak közül hárman szoros kapcsolatban állnak a Hamász katonai szárnyával, az al-Kasszám Brigádokkal. A gyanúsítottak utasítást kaptak a Hamász libanoni vezetőitől, hogy kezdjék meg az előkészületeket az esetleges támadásokra, fegyvereket akartak szerezni, amiket Berlinben tároltak volna. Azt nem közölte az ügyészség, hogy a rendőrségi akció során találtak-e fegyvereket vagy konkrét terveket a merényletekre.

Ezzel párhuzamosan Dániában három férfit vettek őrizetbe, akiket szintén azzal gyanúsítanak, hogy terrortámadásokra készültek, írja a BBC. Mette Frederiksen dán miniszterelnök szerint a fenyegetés „a lehető legsúlyosabb volt.” A dán hatóságok szerint az ügynek nincs köze a németországi letartóztatásokhoz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!