Skóciában szigorúan megbüntetik azt, aki hétfőtől a járdán parkol

2023. december 10. – 16:35

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nap múlva, december 11-én lép életbe Skóciában az az új törvény, amely megtiltja az autóknak a járdán való parkolást. A járdán parkolók 100 fontnyi (kb. 44 ezer forint) bírságra számíthatnak, írja az STV News.

Skócia 2019-es közlekedési törvénye tiltja az autósoknak a járdán történő, valamint a gyaloglásra használt köztereken való parkolást is. Skóciában novemberben indult kampány, amely felhívja a figyelmet a járdán történő parkolás veszélyeire. A skót kormány közlekedési minisztere, Fiona Hyslop tisztességtelennek, illegálisnak és nem biztonságosnak nevezte a járdán való parkolást.

„A járdán történő parkolás veszélyt jelent a járdát használókra, különösen a babakocsisokra, mozgáskorlátozottakra vagy látássérültekre”

– mondta.

A döntésről Vitézy Dávid is posztolt, kiemelve, hogy hasonló tiltás 50 éve van Londonban, de országos hatállyal eddig még sehol nem vezettek be ilyet az Egyesült Királyságban. Vitézy hozzátette: „Budapesten is jócskán ismerős a probléma. Bár történtek kisebb előremutató lépések néhány helyszínen (pl. nemrég belső-Józsefvárosban) a járdák korábbi teljes szélességének felszabadítására, a probléma városszerte ismert.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!