A barátai kanapéján kellett éljen a brit nővértanuló, amikor felhívták, hogy nyert egy kétmilliárd forintot érő házat

2023. december 10. – 08:09

Másolás

Vágólapra másolva

Főbérlője felemelte a lakbér árát, ezért, hogy tanulmányait folytatni tudja, barátai kanapéjára kellett költözzön a 49 éves Oceanne Belle – számolt be a Mirror nyomán a 24.hu annak a nővértanulónak a történetéről, akinek lakhatási problémái egy váratlan fordulattal meg is oldódtak ezután.

Belle az Omaze nevű for-profit adománygyűjtő cég és a brit egészségügyben dolgozókat, önkénteseket és pácienseket támogató, jótékonysági szervezetekből álló szövetség, az NHS Charities Together összefogásának fődíját nyerte el egy mindössze 10 fontos (kb. 4500 forintos) szelvénnyel: így övé lett az ötmillió fontot (kb. 2,2 milliárd forintot) érő négyszintes, Chelsea-ben található ingatlan és 100 ezer font készpénz (kb. 44, 4 millió forint). Az Omaze emellett a kampányban 2 600 000 fontot (kb. 1,15 millárd forintot) gyűjtött össze az NHS Charities Together számára. Az ingatlan a legértékesebb ház, amelyet valaha is megnyertek egy brit nyereményjátékon, írja a Mirror.

Oceanne Belle nappali tagozaton tanul a londoni Sunderlandi Egyetemen, és januárban szerzi meg alapfokú diplomáját az egészségügyi és szociális ellátás területén. A Seychelle-szigetekről származó Oceanne Belle 19 éve él Londonban.

„Péntek este volt, és egész nap egy disszertációt írtam, ami miatt egy kicsit lehangoltnak éreztem magam. Jött néhány hívás egy számról, amit nem ismertem, ezért letiltottam, kétszer is. Aztán kaptam egy sms-t, hogy nyertem egy Omaze-díjat – csak visszaírtam, hogy ez biztos valami vicc!” – idézte fel az értesítés pillanatát Belle, aki ezután lement a ház elé, ahol az Omaze csapatától személyesen tudta meg, hogy mit nyert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!