Az Egyesült Államok nem adott határidőt Izraelnek a Hamász elleni katonai műveletek befejezésére

2023. december 10. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

„Megértik, hogy nincsenek abban a helyzetben, hogy megmondják az IDF-nek, mennyi időt kapnak a célok eléréséhez. Az a jó, hogy ugyanazok a céljaik. Helyes az a feltételezés, hogy ezt nem lehet hetekben mérni, és abban sem vagyok biztos, hogy hónapokban mérhető” – idézte a CNN Tzaji Hanegb izraeli nemzetbiztonsági tanácsadót, aki arról bszélt, hogy az Egyesült Államok nem adott meg határidőt Izraelnek a Hamász elleni műveletek befejezésére.

A CNN korábban már beszámolt arról, hogy amerikai tisztviselők arra számítanak: az övezet déli végét célzó izraeli hadművelet több hétig fog tartani, mielőtt – valószínűleg januárra – áttérnek egy alacsonyabb intenzitású stratégiára, amely majd konkrét Hamász-militánsokat és -vezetőket céloz meg. Hanegbi hozzátette, hogy szerinte a Hamász vezetése nem számított az október 7-i támadásokra adott izraeli válaszlépések mértékére, amelyekben mintegy 1200 ember vesztette életét.

Korábban az Izraeli Védelmi Erők felszólította a civileket, hogy hagyják el a déli Hán Júnisz városának környékét, mivel az övezet különböző részein folytatódnak az összecsapások.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!