42 éve él Angliában, de majdnem kitették az olasz nő szűrét egy email miatt

2023. december 9. – 21:57

Másolás

Vágólapra másolva

A 74 éves Leonarda Zarcone Olaszországban született, francia állampolgár. Még 1981-ben költözött férjével az Egyesült Királyságba, ahol Leicesterben letelepedve nyitottak egy fish and chip büfét. A család szépen gyarapodott, lett három gyerekük (majd négy unokájuk).

Miután az Egyesült Királyság 2020-ban kilépett az EU-ból, Zarcone családjával letelepedett jogállást kért és előzetesen kapott is, de a belügyminisztérium további információkat kért be tőle a kérelme végső jóváhagyása előtt.

A kormánytól érkező e-mail azonban sajnos a spam mappába került, így Leonarda Zarcone nem is látta azt.

2023. novemberben viszont kapott egy levelet, amelyben arra szólítják fel, hogy hagyja el az országot.

„Amikor kinyitottam a levelet, életem legnagyobb sokkját kaptam. Az egész családom és a gyökereim is itt vannak. 42 évvel ezelőtt költöztem ebbe az országba a férjemmel.

Itt neveltük fel a három gyermekünket, itt vezettük együtt a vállalkozásunkat. Fizettem az adót, a tébét, becsületes életet éltem.

A családom itt élte le az egész életét, a legkisebb lányom az Egyesült Királyságban született. Még a Leicester futballcsapatának is lelkes szurkolói vagyunk, ez az otthonunk” – mondta.

Az egész probléma akkor vált világossá számára, amikor még szeptemberben egy családi esküvőről Franciaországból hazatért. A repülőtéren csak egy 28 napos látogatói pecséttel engedték át a határellenőrzésen, ami azóta már le is járt.

„Most illegális bevándorló vagyok, és mindezt egy spambe került email miatt. Nem is értek a számítógépekhez. Sírva fakadok, ha arra gondolok, hogy emiatt elküldenek ebből az országból és a családomtól” – panaszkodott az asszony.

A belügyminisztérium szóvivője először csak annyit közölt az üggyel kapcsolatban, hogy az összes benyújtott kérelmet gondosan mérlegelik, a csatolt bizonyítékok alapján és a bevándorlási szabályokkal összhangban hozzák meg döntéseiket. A BBC megkeresése után azonban mozgásba lendült a hivatal, és pénteken közölték Leonarda Zarconével, hogy megkapja a kívánt státuszt.

(Sky News, BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!