Lövöldözni kezdett, majd magával is végzett egy diáklány egy oroszországi gimnáziumban

2023. december 7. – 10:00

Lövöldözni kezdett, majd magával is végzett egy diáklány egy oroszországi gimnáziumban
Rendőrségi lezárás az iskola körül – Fotó: Alexander Chernov / Kommersant Photo / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Lövöldözni kezdett egy nyolcadikos diáklány az oroszországi Brjanszk 5. számú gimnáziumának tornatermében – közölte csütörtökön a TASZSZ hírügynökséggel az orosz belügyminisztérium sajtószolgálata. Az Interfax hírügynökség a brjanszki polgármesteri hivatalra hivatkozva azt írta, hogy az incidensnek két halálos áldozata van, az egyik maga a nyolcadik osztályos elkövető, aki öngyilkos lett.

A belügyminisztérium előbb három, aztán öt sérültről adott ki tájékoztatást. A RIA Novosztyi hírügynökség szerint a sérültek mind fiatalkorúak, egyikük állapota súlyos.

A brjanszki 5. számú gimnáziumban megkezdődött a helyszínelés, az iskolát körülzárták. A tanulókat felnőttek kíséretében hazaengedték.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!