Lövöldözés tört ki Brüsszel belvárosában, négyen megsebesültek

2023. december 6. – 23:50

Másolás

Vágólapra másolva


Lövöldözés tört ki szerda este Brüsszel belvárosában, négyen megsebesültek, közülük egy életveszélyes állapotban van – közölte a belga főváros Ixelles kerületének rendőrségére hivatkozva az MTI.

Az eset a városközpontban található Avenue de la Toison d'Or sugárút mentén történt. A rendőrség szerint nincs arra utaló jel, hogy terrorcselekményről lenne szó. Ugyanígy nyilatkozott Ixelles polgármestere, Christos Doulkeridis is, aki szerda este a helyszínen járt.

A Politico a X-oldalán (korábban Twitter), hogy az egyik sérült egy EP-asszisztens, aki az Európai Néppárt egyik képviselőjének dolgozott szerdán este. A Néppárt szóvivője megerősítette a lapnak, hogy a párt egyik svéd tagjának dolgozó nő megsebesült, és nem életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. A szóvivő sem az asszisztenst, sem az EP-képviselőt nem nevezte meg.

Az RTBF közszolgálati média közlése szerint a lövöldözés elkövetője vagy elkövetői már nem voltak a helyszínen, amikor a rendőrség megérkezett. Több mentőautó érkezett a helyszínre, hogy elszállítsa a sérülteket. Az ügyészhelyettes az ügyet gyilkossági kísérlet miatt a vizsgálóbíró elé utalta. Az este folyamán a vizsgálóbíró, az ügyész, a szövetségi rendőrség ballisztikai szakértő jelenlétében átvizsgálja az incidens helyszínét.

A nyomozás első megállapításai szerint a történtek bűnbandák közötti leszámolásához köthetők. Egy szemtanú leírása szerint az Avenue de la Toison d'Or közepén egy férfi több lövést adott le. A brüsszeli ügyészség csütörtök reggel további tájékoztatást ad az üggyel kapcsolatban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!