A halálos ágyán vallotta be a lányának, hogy 52 éve kirabolt egy ohiói bankot, és azóta álnéven élt

2023. december 4. – 20:04

Másolás

Vágólapra másolva

A halálos ágyán vallotta be a lányának egy amerikai férfi, hogy 52 évvel korábban kirabolt egy bankot és azóta hamis személyazonossággal élt – írja a CNN. A férfi 1969-ben 215 ezer dollárt (mai értéken több mint félmilliárd forintot) lopott el egy bankból, de egy hamis személyazonosság felvételével haláláig sikerült elkerülnie, hogy elkapják.

Theodore John Conrad húszéves bankpénztáros volt az ohiói Clevelandban 1969-ben, amikor egyik nap egy papírzsákba tömött 215 ezer dollár készpénzt és lelépett. A hatóságok azóta keresték, de 2021-ig nem sikerült a nyomára bukkanni.

Conrad a Thomas Randele álnevet vette fel és 1970-től kezdve Boston egy külvárosában élt. Később megházasodott és majdnem 40 évig élt együtt egy nővel úgy, hogy nem mondott el neki semmit eredeti identitásáról.

Közös lányuk, Ashley már apja felvett álnevét kapta vezetéknévként. Conrad végül 2021-ben egy kórházban árulta el neki az igazságot, amikor torokrákkal kezelték. Nem sokkal később meghalt, lánya pedig csak ezután árulta el a titkát anyjának, majd később a hatóságoknak.

Ashley most azt mondta, hogy sejtelme sem volt, hogy ilyesmi ki fog derülni apjáról. Így utólag néhány dolog mégis feltűnő lehetett volna: Conradnak mindig szakálla volt, ritkán vette le a sapkáját nyilvános helyen, és soha nem volt hajlandó külföldre menni a családjával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!