Maffia-jellegű leszámolásra gyanakodtak, de csak egy kutya harapott ki gumikat egy olasz kisvárosban

2023. december 4. – 18:36

Másolás

Vágólapra másolva

Idén nyáron egy bizarr támadó tartotta rettegésben a dél-olaszországi Vastogirardi lakóit: júliusban az óvárosban parkoló autókra csapott le, többnek kivágta a gumiját – írja a Guardian. Volt autó, aminek több kereke is áldozatul esett, ezért a helyiek arra gyanakodtak, hogy célzott leszámolásról volt szó.

Október végén még négy bejelentés érkezett, mindannyian ugyanazon a környéken parkoltak. A rendőrség több járőrt is küldött a környéken, hogy lekapcsolják az elkövetőt. Civil ruhában járőröztek, hogy a potenciálisan maffia-kötődésű támadó ne fogjon gyanút.

Sokáig nem jártak sikerrel, úgyhogy új kamerákat telepítettek a városban, aminek múlt héten meg is lett az eredménye: lefülelték az ördögi támadót. Egy kutyát, akit Billynek hívnak.

Billy azon a környéken él, ahonnan a bejelentések érkeztek, és néha hobbiból megrágcsált néhány abroncsot, amiről végül felvétel is készült.

„Nagyon zavarba ejtő volt, mivel nem tudtuk kitalálni, hogy ki járkálhatott körbe, hogy abroncsokat vagdosson, vagy hogy mi lehetett az indítéka. Ez egy békés falu – tudtuk, hogy nem egy idegen volt, mert minden gyanús mozgásra azonnal felfigyelünk”

– mondta Remo Scocchera, a település polgármester-helyettese.

Az áldozatok kára, hogy egyrészt új gumikat kell venniük, másrészt nem tudtak munkába menni. Állatorvosok szerint Billynek ínygyulladása volt, és azért rágcsálta az autók kerekét, hogy enyhítse a fájdalmát. A rendőrség még nyomoz, hogy biztos legyen, hogy a kutya volt a tettes, és ha kiderül, hogy igen, akkor a tulajdonosának kell kártérítést fizetnie a kiharapott abroncsú lakóknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!