Arte: Az ENSZ 2030-ig véget vetne a HIV-járványnak, de összejöhet-e ez, ha eddig három embert sikerült kigyógyítani a fertőzésből?

2023. december 3. – 06:59

Másolás

Vágólapra másolva

Vége lehet az AIDS-nek? Az ENSZ 2030-ra véget akar vetni a HIV-járványnak, de Európában néhány ország lemaradt a többitől. Az Arte beszélt egy orvossal, aki tagja volt annak a csapatnak, amelyiknek nemrég sikerült meggyógyítania egy HIV-fertőzött férfit. Elmondja, miért nem olyan egyszerű megtalálni a gyógymódot, mint amilyennek látszik. Utánajárnak annak is, mi gátolja a vírus hatékony leküzdését, és hogy miért ugrott meg a chemszex-bulik terjedésével az esetek száma.

Ezt a heti hírműsort a francia–német Arte műsorszolgáltató készíti, és a spanyol El País, a lengyel Gazeta Wyborcza, az olasz Internazionale, a görög Kathimerini, a belga Le Soir és a Telex által az Artéval együttműködve létrehozott európai médiapartnerség révén nyolc nyelven teszi elérhetővé. A projektet az „Európai médiaplatformok” előkészítő intézkedés által nyújtott uniós támogatás tette lehetővé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!