Perelhet az angol királyi család, mert egy holland kiadó leleplezte, kit érdekelt Archie herceg bőrszíne

2023. december 2. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

Alig pár napja jelent meg a kötet, máris pert fontolgat az angol királyi család, miután Omid Scobie legújabb könyvének holland változatában megnevezték azt a két királyi fenséget, akik Meghan Markle szerint rasszista megjegyzéseket tettek a Harry herceggel születendő gyermekük bőrszínén lamentálgatva. Bár az angol verzióban titkolták, a holland kiadásban mégis szerepel Károly király és Katalin walesi hercegné neve, írta a Guardian.

Az író az ITV-nek nyilatkozott az eset kapcsán, és elmondása szerint az ő kéziratában nem szerepeltek név szerint a történettel összefüggésben a királyi család tagjai. A rasszista szót sem használta az incidenssel kapcsolatban, hanem tudattalan előítéletként hivatkozott a kellemetlen beszélgetésben elhangzottakra.

Scobie több olyan neves angol újságíróról is tud, akiknek volt információjuk a nevekről, és akiktől ez elterjedhetett. Azt mondta, ő csak az angol verzióért tud felelősséget vállalni, holland nyelvtudás híján nem szúrta volna ki az eltérést.

A könyvet egyelőre visszavonták a holland kirakatokból, és pénteken kerül az új verzió forgalomba, amiből a nevek ki vannak húzva.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!