Lázár János 40 embere segít majd be a szerb választásokon

2023. december 1. – 16:00

Másolás

Vágólapra másolva

Jó hangulatban, pálinkázva, baráti társaságban indult Lázár János csütörtöki napja, a magyar építési és közlekedési miniszter ugyanis Szabadkára vonatozott kora reggel, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség szerb választásokra készülődő tagjaival találkozzon. Lázár beszélt a Vajdaságot Szegeddel összekötő vasúti tervekről, kampánytippeket adott az aktivistáknak, és arról is biztosította az egybegyűlteket, hogy a választásra 40 embere jön majd Szabadkára a választói kerületéből, amiért cserébe a VMSZ vezetője tavasszal a magyar választási kampány idejére ígért segítséget. Minderről a Subotica.info, az Aleksandar Vučić szerb elnök pártjához köthető portál munkatársa közölt videót.

December 17-én előrehozott választásokat tartanak Szerbiában, a magyar kormány szövetségese, Aleksandar Vučić elnök Szerb Haladó Pártja méri össze erejét az összefogva induló baloldali-liberális ellenzékkel. A VMSZ Vučić szövetségese, nem véletlenül beszélt Lázár János is arról Szabadkán, hogy aki Pásztor Bálintra, a VMSZ vezetőjére szavaz, az Vučić kormányára szavaz.

Lázár azt mondta, hogy jelezte Pásztor Bálintnak, hogy a jövő héten 40 kollégája, munkatársa jön majd Szabadkára Lázár választókerületéből, hogy segítsenek a technikai munkával. „Meg kell őket hajtani, meg kell őket dolgoztatni, mert otthon el vannak kényelmesedve, többségből mindig könnyű” – mondta a magyar miniszter, amit derültség fogadott. Pásztor Bálint pedig hozzátette, hogy „és jövünk mi is jövő tavasszal hozzátok”, utalva a magyar választási kampányra.

Lázár arról is beszélt, hogy sokan kell, hogy maradjanak a magyarok a Vajdaságban, hogy erős maradjon a magyar képviselet, mert a politikában akkor veszik majd őket komolyan. Ahogy a 444 cikke megjegyzi, a Vajdaságban amúgy gyorsan csökken a magyar népesség, tíz év alatt 27 százalékkal csökkent a magyarok aránya.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!