Buszmegállóban várakozó civilekre lőttek merénylők Jeruzsálemben, hárman meghaltak

2023. november 30. – 08:53

Buszmegállóban várakozó civilekre lőttek merénylők Jeruzsálemben, hárman meghaltak

Másolás

Vágólapra másolva

Hárman meghaltak Jeruzsálemben, amikor csütörtök reggel két terrorista egy autóból kiugorva hirtelen lövöldözni kezdett egy buszmegállóban – írta a Times of Israel. A Magen David Adom mentőszolgálat szerint a merénylet helyszínén meghalt egy 24 éves nő. A kórházban halt bele sérüléseibe egy hatvanas éveiben járó nő és egy 73 éves rabbi, Elimeleh Wasserman, aki a zsidó vallási életben működő jogi fórum, a Bet Din egyik bírája volt. Kora délutáni közlések szerint a lövöldözésben összesen tizenegy ember sérült meg. A sebesülteket kórházba szállították, és a rendőrség lezárta a környéket.

Egy, az izraeli lapokban megjelent videón az látható, hogy két férfi hirtelen kiszáll egy ezüst Fordból Jeruzsálem egyik bevezető útján, és váratlanul gépkarabéllyal és pisztollyal felfegyverkezve lövöldözni kezdenek a buszmegállóban várakozókra. A két lövöldözőt végül két biztonsági és egy fegyveres civil agyonlőtte.

Fotó: Ronen Zvulun / Reuters Fotó: Ronen Zvulun / Reuters
Fotó: Ronen Zvulun / Reuters

A környéket lezárták a rendőrök, a helyszínelés most is tart. A merénylők nevét először nem hozták nyilvánosságra, később a Sin Bet biztonsági ügynökség mégis közölte, hogy egy palesztin testvérpárról van szó, akik korábban terrorcselekmény tervezése miatt voltak már börtönben, egyikük 38, másikuk 30 éves volt.

Murad Namr 2010 és 2020 között ült börtönben terrorista támadás előkészítése miatt, öccse 2014-től volt nem részletezett, de szintén terrorizmushoz köthető bűncselekmény miatt börtönben. Mindketten a Kelet-Jeruzsálem közelében lévő Szur Baherből származtak.

Nem sokkal később két katonát szándékosan elgázoltak Ciszjordánia északi részének egyik ellenőrző pontjánál a Jordán völgyében. A gázoló merénylőt lelőtték, a két, könnyebben megsérült tartalékos katonát orvosi ellátásra szállították, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!