Elpusztult a világ legszomorúbb elefántja

2023. november 29. – 19:11

Másolás

Vágólapra másolva

41 éves korában elpusztult „a világ legszomorúbb elefántjának” nevezett Mali, aki szinte egész életében egyedül élt egy betonkarámban egy Fülöp-szigeteki állatkertben, írja a BBC.

Malit 11 hónapos korában, 1981-ben ajándékozta a Srí Lanka-i kormány a Fülöp-szigetek egykori first ladyjének. Akkor még élt egy másik elefánt is az állatkertben, de ő 1990-ben halt meg. Azóta Mali volt az állatkert egyetlen elefántja.

Pár nappal ezelőtt már látták rajta, hogy az ormányát folyamatosan a falhoz dörzsölte, ez az állatorvosok szerint arra utalt, hogy nagy fájdalmai voltak. Végül kedden halt meg, a boncolás szerint több szerve is rákos volt, és az aortája is elzáródott.

A magányos Mali mellett az évek alatt több állatvédő is felszólalt, köztük például Sir Paul McCartney a Beatlesből és Steven Patrick Morissey a The Smiths-ből. Arra kérték a hatóságokat, hogy az elefántot vigyék át egy elefántrezervátumba. Az állatkert viszont azzal érvelt, hogy az elefántot jobb volt fogságban tartani, mivel nem a vadonhoz szokott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!