Tengerbe zuhant egy amerikai katonai repülőgép Japán közelében, legalább egy ember meghalt

2023. november 29. – 12:33

Másolás

Vágólapra másolva

A tengerbe zuhant egy amerikai katonai repülőgép Japán nyugati részénél egy sziget közelében szerdán hat emberrel a fedélzetén, a balesetben legkevesebb egy ember életét vesztette – közölte a japán parti őrségre hivatkozva az MTI.

Hajókkal és repülőgépekkel kezdték meg a mentési munkálatokat. A hatóságok közölték, hogy egy holttestet, illetve roncsdarabokat találtak a helyszínen. További két embert is kihúztak a vízből, az ő állapotukról egyelőre nem tettek bejelentést. Az amerikai hadsereg szerint a gépen hat ember volt.

A V-22 Osprey típusú repülőgép Jakusima szigetének repülőtere közelében zuhant a tengerbe. Szemtanúk szerint a bal hajtómű lángolt, miközben a gép ereszkedett.

Augusztusban Ausztrália északi partjainál járt szerencsétlenül egy amerikai V-22 Osprey típusú repülőgép, amely katonákat szállított egy hadgyakorlatra. A balesetben három tengerészgyalogos meghalt.

Ugyanez a típusú repülőgép zuhant a tengerbe szintén Japánban 2016-ban. Akkor az Egyesült Államok hadserege ideiglenesen le is állította a helikopterek és a légcsavaros repülőgépek tulajdonságait kombináló gép használatát, amely egyes bírálatok szerint nem elég biztonságos.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!