Kétszeres életfogytiglan után további 27 évre ítélték a feleségét és fiát megölő amerikai sztárügyvédet

2023. november 29. – 06:59

Másolás

Vágólapra másolva

Dél-Karolina államban további 27 év börtönt kapott Alex Murdaugh egykori sztárügyvéd. Murdaugh-t korábban már kétszeres életfogytiglanra ítélték felesége és fia meggyilkolása miatt, írja az MTI.

A mostani tárgyaláson több mint két tucat pénzügyi bűncselekmény miatt szabtak ki büntetést a férfira, aki ügyvédi praxisában követte el ezeket. A vádak között szerepelt pénzmosás, csalás, adóelkerülés is. Murdaugh vádalkuval érte el a 27 évet: az alkura azért volt szüksége, mert abban bízik, hogy miután a gyilkosságok ügyében a tárgyalás ismétlését kérte, reményei szerint eléri a kétszeres emberölés miatti két életfogytiglan eltörlését.

Alex Murdaugh-t márciusban ítélték el fia és felesége meggyilkolásáért. Ügyvédei már ekkor közölték, hogy a jövőben a gyilkossági per megismétlésére koncentrálnak. Az egyik jogi képviselő újságírók előtt kijelentette, hogy ügyfelével már megbeszéltek egy „golfmérkőzést” 2043-ra, vagyis amikor a Murdaugh legkorábban szabadlábra kerülhet a pénzügyi bűncselekményekért.

Alex Murdaugh ügyének tárgyalása január végén kezdődött el a dél-karolinai Colleton megyei törvényszéken. A férfit akkor felesége és fia meggyilkolásával gyanúsították meg, de emellett még öt furcsa haláleset, százmillió dolláros adócsalás és átverések vádja is körüllengi. A kettős gyilkosság 2021. június 7-én a Murdaugh család birtokán történt, a feleséget, Maggie Mardaugh-t és Alex Murdaugh egyik fiát, Paul Murdaugh-t lelőtték. A gyilkosságról és Alex Murdaughról itt írtunk bővebben.

Két másik – szintén Murdaugh-hoz köthető – haláleset kapcsán továbbra is nyomoz a dél-karolinai rendőrség. A család házvezetőnőjét, Gloria Satterfieldet 2018-ban, Stephen Smitht pedig három évvel korábban gyilkolták meg, a hatóságok gyanúja szerint a sztárügyvédnek ezekhez a gyilkosságokhoz is köze lehetett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!