Halált okozó rablással vádolnak két magyar férfit Salzburgban

2023. november 28. – 19:15

Másolás

Vágólapra másolva

Két magyar férfi állt kedden Salzburgban a bíróság előtt, halállal végződő rablással vádolják őket – írta a vol.at. Noha a holttest nem került elő, a halálokozás szerepel a vádban.

A két magyar férfi féltestvérek, 26 és 20 évesek. A vád szerint 2023. január másodikán az osztrák városban autót akartak vásárolni egy 31 éves iraki férfitől, akit azóta nem láttak – számolt be az esetről az MTI.

Az idősebb testvér ártatlannak vallotta magát, a Magyarországon büntetett előéletű féltestvére viszont elismerte, hogy halált okozott. Elena Haslinger illetékes ügyész szerint az iraki férfi BMW márkájú gépkocsiját akarta eladni 17 ezer euróért, a salzburgi főpályaudvar közelében lévő egyik mélygarázsban lebonyolítani az üzletet.

A vádhatóság képviselője szerint a két vádlott már előzőleg eltervezte, hogy elrabolják a kocsit.

Mint mondta, abból indulnak ki, hogy az iraki férfi, akinek karóráját is ellopták, meghalt, mert 330 napja nem adott életjelt magáról. Az eladni kívánt BMW-t január 17-én foglalták le a hatóságok, a csomagtartóban vérnyomokat találtak, és az iraki férfi karóráját, amelyen az idősebb gyanúsított DNS-ét is felfedezték. Az idősebb testvér ártatlanságát hangoztatta. Az iraki férfi vérét egy törölközőn is megtalálták a két gyanúsított salzburgi lakásán. A két gyanúsított a vádhatóság szerint eddig ellentmondásos vallomást tett.

A fiatalabb magyar férfi arról számolt be, hogy a lakásukra mentek, ott akarták lerendezni az adásvételt, a lépcsőházban meglökte őt az iraki, amitől ideges lett, és ököllel többször visszaütött. Miután mozdulatlanul elterült, betette a terepjáró csomagtartójába, és elhajtott vele. Azt nem tudta megmondani, hol tette ki az autóból.

A következő tárgyalási napokon november 30-án és december 5-én derülhetnek ki újabb részletek. A halált okozó rablás 10-től 20 évig terjedő börtönnel, illetve életfogytiglani szabadságvesztéssel büntethető bűncselekmény Ausztriában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!