Ölik egymást a drogkereskedők Franciaországban

2023. november 28. – 00:15

Másolás

Vágólapra másolva

Franciaországban 315 kábítószer-kereskedelemmel összefüggő emberölést, vagy emberölési kísérletet regisztráltak január 1. és november 13. között, ami 57 százalékos növekedést jelentett a 2022-es évhez képest – írta meg a Le Point a francia nemzeti rendőrség főigazgatójának beszámolója alapján.

Megemelkedett a kábítószer-kereskedelemhez kapcsolódó erőszakos cselekmények száma is, ugyanebben az időszakban már „451 áldozatot” számoltak össze, akiknek 30 százaléka 20 év alatti volt. A rendőrtiszt azt is hozzátette, hogy ez az erőszak Franciaország közepes méretű városaira is átterjedt.

Ezek a cselekedetek a „leszámolásoktól kezdve az emberölésekig, emberölési kísérletekig, emberrablásokig és illegális fogva tartásokig” terjednek – mondta a kábítószer-ellenes hivatal vezetője.

2023 eleje óta 75 leszámolás történt bűnözők között, amelynek 80-90 százaléka kapcsolódik a drogkereskedelemhez.

A francia kábítószer-ellenes hivatal szerint a drogkereskedelem 3 milliárd eurós forgalmat bonyolít Franciaországban. Ez „21 000 teljes munkaidős munkahelyet jelent, és 240 000 ember él közvetlenül vagy közvetve belőle” – mutatott rá a rendőrségi vezető.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!