Agyonlőtte tizenéves lányát egy pakisztáni férfi, mert a lány fiúk társaságában tűnt fel egy videóban

2023. november 27. – 15:20

Másolás

Vágólapra másolva

Agyonlőtte tizenéves lányát egy férfi Pakisztánban amiatt, hogy egy – a közösségi médiában terjedő – videóban fiúk társaságában volt látható a lány – írja az MTI az észak-pakisztáni Kohisztán város rendőrségének közleménye alapján.

A férfi közvetlen közelről adott le több lövést a 16-17 év körüli lányra pénteken a család otthonában. A férfit őrizetbe vették. A rendőrség közlése szerint az úgynevezett becsületgyilkosságot egy helyi törzsi tanács (dzsirga) utasítására hajtotta végre az apa. A tanács tagjait körözik.

Egy másik tinédzserlányt, aki szintén látható volt a felvételen, a hatóságoknak sikerült biztonságba helyezniük. A helyi rendőrfőnök szerint a közösségi médiában megjelent felvételek gyaníthatóan hamisítványok voltak.

A kínai határhoz közeli Kohisztán város 2011-ben egy hasonló ügy miatt már bekerült a híradásokba. Akkor négy olyan lányt gyilkoltak meg, akik fiúk társaságában szerepeltek egy videofelvételen.

A Pakisztáni Emberi Jogi Bizottság (HRCP) adatai szerint az országban évente közel ezer nőt, illetve lányt gyilkolnak meg közvetlen hozzátartozóik a családjuk becsületének védelmére hivatkozva. Ezekben az esetekben az elkövető legtöbbször büntetlenül megússza az ügyet, mert a helyi jogszabályok lehetővé teszik, hogy az áldozat rokonai kegyelmet adjanak a gyilkosnak, és eltekinthetnek a felelősségre vonástól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!