A Hamász szerint megölték négy magas rangú vezetőjüket

2023. november 26. – 13:37

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli támadásokban megölték a Hamász terrorszervezet négy magas rangú vezetőjét, köztük a Gáza északi részéért felelős parancsnokot – jelentette be a Hamász fegyveres szárnya, az al-Kasszám Brigádok, írja a Guardian.

Az egyik meghalt parancsnok Ahmed al-Ghandour, aki a katonai tanács tagja volt. Ghandourt – akinek Abu Anas volt a fedőneve – az Egyesült Államok 2017-ben a „külön megjelölt, világméretekben tevékenykedő terroristák” közé sorolta.

Ghandour számos terrorista akcióban vett részt, többek között a dél-izraeli Kerem Shalom határátkelőnél lévő izraeli katonák elleni 2006-os támadásban, amelyben két izraeli katona meghalt és négy megsebesült. Ez a támadás vezetett Gilad Shalit izraeli katona elrablásához, akit a Hamász öt évig tartott fogva, mielőtt 2011-ben elengedte 1027 palesztin fogoly szabadon bocsátásáért cserébe.

A másik három meghalt parancsnok Ayman Siyyam, aki a Brigádok rakétakilövő egységeinek vezetője volt, Wael Rajab és Raafat Salman – írja a SkyNews.

Azt nem lehet biztosan tudni, hogy mikor és hogyan haltak meg a magas rangú vezetők. Így arra sem lehet következtetni, hogy a tűzszünet alatt ölték-e meg őket. Izrael nem kommentálta a hírt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!