32 év börtön után derülhet ki egy olasz férfiről, hogy ártatlan

2023. november 26. – 16:39

Másolás

Vágólapra másolva

1991-ben három gyilkosságért ítélték el Beniamino Zuncheddut, aki azóta ártatlannak vallotta magát. Most a fellebbviteli bíróság döntése nyomán szabadlábra kerülhet, írja a Corriere Della Sera.

Zuncheddut életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték az 1991. január 8-i hármas gyilkosságért, amikor a Sinnai-hegységben három pásztort megölt, míg egy negyedik személyt súlyosan megsebesített. A védelem most felülvizsgálatot szeretne, a Római Fellebbviteli Bíróság pedig úgy döntött, hogy feltételesen kiengedi a férfit a börtönből.

A szabadlábra bocsátás egy bírói tévedés beismerésén múlik: a mészárlás egyetlen túlélőjét, Luigi Pinnát állítólag befolyásolták és manipulálták a tanúvallomása előtt, de ezt a bíró nem vette akkor figyelembe. Ha ez most megváltozik, Zuncheddu szabadlábra kerülhet. A védelem szerint a gyilkosság idején olyan sötét volt, hogy nem lehet megfelelően azonosítani a gyilkost, ráadásul a támadó nejlonharisnyát is viselt a fején. Pinna eleinte semmilyen hasznos információval nem tudott szolgálni.

Zuncheddu eddig lazább börtönbüntetését töltötte Cagliariban, az Uta börtönben, ami azt jelenti, hogy munkacélból elhagyhatta a létesítményt, de utána vissza kellett mennie.

A Fellebbviteli Bíróság a megbeszélést december 19-re tervezi.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!