Életfogytiglant kapott egy dél-koreai krimirajongó, aki kíváncsiságból meggyilkolt egy angoltanárt

2023. november 24. – 21:58

Életfogytiglant kapott egy dél-koreai krimirajongó, aki kíváncsiságból meggyilkolt egy angoltanárt
Az elkövető, Jung Yoo-jung – Forrás: dél-koreai rendőrség

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytiglant kapott egy 23 éves krimirajongó dél-koreai nő, aki kíváncsiságból meggyilkolt egy 26 éves angoltanárt, írja a BBC. Jung Yoo-jung több mint száz késszúrással végzett áldozatával, akivel egy online oktatásra használt applikáción keresztül ismerkedett meg májusban Busanban.

Előtte több mint 50 férfivel és nővel vette fel a kapcsolatot. Az volt a fedősztorija, hogy a középiskolás gyerekének nyelvtanárra van szüksége. Ezzel kereste meg az áldozatát is, akit azután szúrt le, hogy beengedte az otthonába.

Az áldozat holttestét feldarabolta, majd taxiba ült, hogy egy elhagyott parkban megszabaduljon a maradványoktól. A taxisnak köszönhetően bukott le, a sofőrnek gyanús lett, hogy csurom vér volt a táska, amit a fák közé hajított. A nyomozók később visszanézték a nő böngészési előzményeit, amiből kiderült, hogy hónapokig kutatta a neten, hogyan lehet valakit megölni és eltüntetni a holttestet.

Annak ellenére, hogy a nő imádta a krimiket, meglehetősen amatőr módon hajtotta végre a gyilkosságot: több térfigyelő kamera is rögzítette, ahogy bemegy a tanár lakásába.

A nő végül beismerő vallomást tett, azzal védekezett, hogy hallucinációi és mentális problémái voltak akkoriban, de a bíróságot nem győzte meg ezzel. Azért sem hittek neki, mert többször is megváltoztatta a vallomását, volt, amikor azt állította, hogy veszekedés közben szúrta le a tanár. Később bevallotta, hogy a krimisorozatok ihlették meg. Az ügyészség egyébként eredetileg halálbüntetért kért a nőre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!