Szijjártó: Egyes európai politikusok a Fortnite-ban képzelik magukat

2023. november 22. – 13:18

Másolás

Vágólapra másolva

Egyes európai politikusok háborús pszichózisban szenvednek, és a Fortnite-ban képzelik magukat, pedig fontos lenne minél előbb véget vetni a háborúnak Ukrajnában – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Zürichben, írja az MTI.

A minisztérium közleménye szerint Szijjártó a Weltwoche című hetilapnak adott interjújában arról is beszélt, hogy a globális többség jól láthatóan a diplomáciai rendezést támogatja az egész világot sújtó negatív hatások, például a megugró energiaárak és az élelmezési nehézségek miatt.

A magyar kormány szerint reményre adna okot, ha Donald Trump visszatérne az Egyesült Államok élére, a korábbi amerikai elnök hivatali ideje alatt ugyanis biztonságosabb hely volt a világ, nem voltak hasonló léptékű fegyveres konfliktusok.

Szijjártó Péter szerint a béke érdekében a Nyugatnak szóba kellene állnia Oroszországgal és Belarusszal. A miniszter szerint Magyarország a maga szemszögéből nézi a globális eseményeket, ezért elutasít mindenfajta külső nyomásgyakorlást.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!