A moldovai elnök háromlábú kutyája megharapta az osztrák elnököt

2023. november 17. – 15:04

Másolás

Vágólapra másolva

Kisebb kellemetlenség csúszott Maia Sandu moldovai elnök és Alexander Van der Bellen osztrák elnök csütörtöki találkozójába. Amikor ugyanis a moldovai elnöki rezidencia udvarán sétálgatva Van der Bellen megpróbálta megsimogatni a Codrut névre hallgató elnöki kutyát, az állat megharapta a kezét – írja a 24.hu a Nexta hírügynökség beszámolója alapján.

A moldovai elnök azonnal bocsánatot kért osztrák kollégájától, és azt mondta, a kutyája megijed, ha túl sok ember veszi körül. Codrut egy menhelyről érkezett az elnöki rezidenciába, korábban elütötte egy autó, így veszítette el az egyik lábát.

Alexander Van der Bellen a moldovai parlamenti elnökkel tartott megbeszélésére már bekötött kézzel érkezett, később pedig egy, az X-en közzétett videóban maga is reagált az esetre. Azt mondta, mindenki tudja róla, hogy nagyon szereti a kutyákat, és teljesen megérti, hogy a kutya ideges lett attól, hogy sok ember veszi körbe. Hangsúlyozta, hogy a sérülése egyáltalán nem vészes, és ennél sokkal fontosabb, hogy a Moldova EU-csatlakozásáról szóló megbeszélések jól sikerültek.

A távozása előtt egy Codrunak szánt játékot is átadott Sandunak. „Ez egy csodás barátság kezdete!” – mondta.

Az elnöki kutyák egyébként nem csak Moldovában okoznak zűrzavart, korábban Joe Biden amerikai elnöknek is meggyűlt a baja Commander (Parancsnok) nevű németjuhász kutyájával, aki tizenegy alkalommal harapta meg az amerikai elnök testőreit és dolgozóit, mielőtt kiköltöztették a Fehér Házból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!