Nagy-Britanniában fogták el a szexuális erőszak miatt körözött pápai férfit

2023. november 14. – 14:49

Másolás

Vágólapra másolva

A brit hatóságok november 10-én éjszaka repülőgéppel szállítottak haza egy több mint két éve ismeretlen helyen tartózkodó, 36 éves körözött pápai férfit, aki ellen európai elfogatóparancs volt kiadva szexuális erőszak és más bűncselekmények miatt, írja a Police.hu.

A férfi még 2020 augusztusában ismerkedett meg egy 18 éves lánnyal, akit Pápán egy családi házban fogvatartott, több alkalommal megütötte, és akarata ellenére közösült vele. A bántalmazástól a lány zúzódásos sérüléseket szenvedett, szülei siettek a segítségére, és sikerült kimenekíteniük a házból. A tettes a szülőket is azzal fenyegette meg, hogy kiirtja a családot és rájuk gyújtja a házukat.

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai az elkövetőt a budapesti repülőtéren átvették, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták. Személyi szabadság megsértése bűntett, szexuális erőszak bűntett, könnyű testi sértés vétség és zaklatás vétség megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás ellene.

Van segítség! Ingyenes és a nap 24 órájában hívható az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat a 06-80-20-55-20-as telefonszámon, ahol segítenek a kapcsolati erőszak, a gyermekbántalmazás, a prostitúció és az emberkereskedelem áldozatainak. A NANE Egyesület is működtet segélyvonalat bántalmazott nőknek és gyerekeknek, valamint a nekik segíteni vágyóknak. Ez a 06-80-505-101-os számon hívható anonim módon, ingyenesen, hétfő, kedd, csütörtök és péntek este 18 és 22 óra között, valamint szerdán 12 és 14 óra között. Az Ökumenikus Segélyszervezet online kínál anonim tanácsadást, a részletekért keresse fel ezt az oldalt. Ha kifejezetten jogi természetű kérdései vannak kapcsolati erőszakkal összefüggésben, a Patent Egyesület jogsegélyszolgálata szerdánként 16 és 18 óra, valamint csütörtökönként 10 és 12 óra között hívható a 06 80 80 80 81-es számon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!