Csúnya veszteséggel üzemel Las Vegas legújabb látványossága, a 150 méteres LED-gömb

2023. november 11. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Las Vegasban elég nehéz kitűnni az egymást érő extrém látványosságok és turistavonzó attrakciók tengeréből, de Las Vegas Sphere-nek ez a mutatvány elég simán sikerül, mióta csak elkezdett üzemelni. A 2,3 milliárd dollárból felépített, 150 méter magas gömb kívül-belül LED-fallal van borítva, vagyis kifelé egy gigantikus reklámtáblaként, befelé meg egy extravagáns moziteremként funkcionál. Nem csoda, hogy Youtube-ot lehet rekeszteni a róla készült videókkal, hiszen egészen szenzációs látvány minden egyes reklámfilm, ami lemegy rajta. Tulajdonképpen az a csoda, hogy nem okoz rendszeres tömegbaleseteket az utakon, amikor a város közepén feltűnik egy gigantikus halloweeni tökfej, kosárlabda, vagy mondjuk egy 150 méteres emberi szemgolyó.

Ahhoz képest, hogy mennyire figyelemfelkeltő és extravagáns, elég lehangoló a létesítmény első negyedéves pénzügyi jelentése, ami szerint 98 millió dollár (34 milliárd forint) veszteséget sikerült összehozni. A cég pénzügyi vezetője le is mondott a bejelentéssel párhuzamosan.

A teljes képhez hozzátartozik, hogy ebben az időszakban még nem üzemelt teljes fordulatszámon a Sphere, a bevételi oldalon csak a telt házas nyitókoncert, az előre lekötött reklámkampányok, és a luxuslakosztályok bérleti díjai jelentkeztek. Azóta a U2 heti két-három koncertet ad (január végéig nem lehet jegyet kapni már ezekre), és elindult Darren Aronofsky direkt a különleges kivetítőre forgatott filmje, a Képeslapok a Földről vetítése is. A Sphere lesz a november 19-i Las Vegas-i Forma-1-es futam kivetítője is, amin a fél belvárosból követni lehet majd az eseményeket.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!