A szerb elnök szerint örökre el kellene venni a jogosítványt attól a sofőrtől, aki balesetet okoz, és abban gyerek sérül vagy hal meg

2023. november 7. – 08:18

Másolás

Vágólapra másolva

Elfogadta a közlekedési balesetben meghalt gyerekek szüleit tömörítő egyesület kezdeményezését Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök – jelentette be Vučić. Az egyesült a büntetőtörvénykönyv módosítását kéri. A módosítás után a közlekedésbiztonság ellen elkövetett olyan cselekményért, melynek következtében gyermek vagy egynél több személy hal meg, 20 év börtönbüntetés lenne kiszabható a jelenlegi 12 helyett.

A Szabad Magyar Szó híre szerint Vučić támogatását ígérte a szülőknek, azt ígérte, kéréseiket tolmácsolja a parlamenti többség felé. Vučić hangsúlyozta: a jogalkotóktól követelni fogja, hogy a jogosítványt végleg vonják be azoktól a sofőröktől, akik olyan balesetet okoznak, amelyben gyermek sérül vagy hal meg.

Az ősszel elfogadott közlekedésbiztonsági stratégiában előirányozták Szerbiában, hogy 2030-ig nullára kell csökkenteni azoknak a közlekedési baleseteknek a számát, amelyekben gyerekek is érintettek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!