Lelőttek négy feltételezett Hamász-tag palesztint az izraeli katonák Ciszjordániában

2023. november 6. – 18:09

Másolás

Vágólapra másolva

Négy palesztin férfit öltek meg ma az izraeli erők Ciszjordániában – közölte a megszállt területen állomásozó izraeli hadsereg és a palesztin egészségügyi minisztérium.

Izrael szerint mind a négyen egy Hamász-sejt tagjai voltak, és egy autóban ültek Tulkarem városában, amikor a katonák tüzet nyitottak rájuk.

Ciszjordánia területileg elkülönül a Gázai övezettől, de a háború óta itt is fokozódik az erőszak és éleződik a helyzet:

  • az egészségügyi minisztérium szerint október 7. óta összesen 152 palesztin halt meg az Izrael által megszállt területen;
  • a palesztin foglyokat nyilvántartó bizottság szerint október 7-e óta több mint 2000 palesztint tartóztattak le, csak a múlt éjszaka 70 főt, köztük Ahed Tamimi közismert aktivistát.

A 22 éves Tamimit egy Nabi Saleh nevű faluban vették őrizetbe faluban a Palesztin Foglyok Társasága közlése szerint. Az izraeli hadsereg az AFP-vel közölte, hogy „erőszakra való felbujtással és terrorista tevékenységgel” gyanúsítják. Az izraeli sajtó értesülései szerint egy Instagram-posztról van szó, amelyben Tamimi azzal fenyegetőzött, hogy „lemészárolja” a megszállt területeken élő zsidó telepeseket.

(BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!