Öngyilkos lett egy alabamai lelkész, miután megírták róla, hogy titokban transznemű nőként él a neten

2023. november 5. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

A járőrök előtt lett öngyilkos egy alabamai kisváros polgármestere, miután néhány nappal korábban megírta róla a sajtó, hogy titokban transznemű nőként posztolt magáról az interneten – írja a New York Post.

F. L. „Bubba” Copeland, aki a mindössze 6756 lakosú Smiths Station polgármestere, valamint a közeli Phenix Cityben lévő First Baptist Church lelkésze volt. Felesége és három gyereke van.

Pénteken „jóléti ellenőrzésre” szúrták ki őt a helyi járőrök. Ez egy olyan vizsgálat, amit általában a hozzátartozók kérnek a rendőrségtől, hogy megbizonyosodjanak róla, épségben van-e szerettük. Miután leintették a kocsiját a rendőrök, Copeland „kiszállt a járműből, elővett egy pisztolyt, és önkezével vetett véget életének” – közölte a seriffhivatal.

Copeland öngyilkossága néhány nappal a konzervatív 1819 News híroldal leleplező cikke után jött, amely leírta, hogy Copeland titkos online életet él transznemű nőként, Brittini Blaire Summerlin álnéven. Az egyik közösségi média profilján Copeland női ruhákat viselt, magát pedig tranzíció folyamatában lévő nőként mutatta be. Az 1819 News szerint Copeland fehérneműs képeket, és általa írt erotikus írásokat is megosztott az interneten.

A cikk a polgármester 62. születésnapján jelent meg, Copeland reagált is rá. Azt mondta, hogy valójában nem kezdett el nemátalakító kezelést, ez csak egy hobbi, amivel levezeti a stresszt. Bevallása szerint csak a felesége tudott róla eddig, az egész “nem terjed túl az otthonán”.

„Van bármilyen hatása arra, hogy én vagyok a polgármester, annak, hogy néha felveszek egy ruhát, vagy néha sminkelem magam? Van ennek bármi köze ahhoz, hogy polgármester vagyok, vagy hogy lelkész vagyok?” – mondta Copeland egy őt kérdező riporternek.

Úgy tűnt, hogy a leleplező cikk szerdai megjelenése után nyugodtan tűrte a helyzetet. Aznap este megtartotta szokásos prédikációját a Phenix City-i First Baptist Churchben, és beszédében röviden kitért a botrányra is. Azt mondta, hogy az egész beöltözés inkább egy humoros próbálkozás volt, mert tudja, hogy ő se férfiként se nőként nem a legszebb.

A New York Post szerint Copeland polgármesterként sokat tett a városáért, miután 2019-ben azt egy hurrikán végigsöpört a környéken. Egy korábbi interjújában azonban nem ezt jelölte meg a legnagyobb problémaként, hanem éppen az öngyilkosságot.

"Tudod, egy kisvárosban mindenki híresen hal meg. Ez van. (…) A mi közösségünkben nagyon, nagyon alacsony a bűnözés, nagyon alacsony a drogfogyasztás. Az első számú problémánk az öngyilkosság.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!