Német védelmi miniszter: Készen kell álljunk egy védekező háborúra

2023. november 3. – 20:14

Német védelmi miniszter: Készen kell álljunk egy védekező háborúra
Boris Pistorius német védelmi miniszter a NATO-tagállamok védelmi minisztereinek második napi ülésén Brüsszelben – Fotó: Olivier Matthys / MTI / EPA

Másolás

Vágólapra másolva

Boris Pistorius német védelmi miniszter arra akarja felkészíteni a Bundeswehrt, azaz a német hadsereget, hogy az bármikor hadra fogható állapotban legyen. „Arra is fel kell készülnünk, hogy a legrosszabb esetben megtámadhatnak minket” – mondta egy Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúban.

A Welt összefoglalója szerint Pistorius arra is kitért, hogy olyan felkészültségre van szükségük, hogy védekező háborút tudjanak vívni. Különböző szervezeti és egyéb átalakításokat is említett, illetve elismerte, hogy a hadsereg felszerelése lassan halad, de szerinte ez a lehető leggyorsabb ütem.

Beszélt a Bundeswehr állapotáról, illetve elmondta, hogy a fegyveres erők 203 000 fős céllétszámát hivatalba lépése előtt határozták meg, most pedig utasítást adott, hogy ezt vizsgálják felül. „Lehetséges, hogy a szám végül nagyobb lesz, de az is lehet, hogy kisebb” – fogalmazott. Hozzátette, hogy több nőt szeretne a német hadseregbe, akiknek az aránya jelenleg 13,4 százalékos.

A német védelmi miniszter nem először tesz ehhez hasonló kijelentéseket. Néhány napja arról beszélt, hogy Európát és ezen belül Németországot háború fenyegeti, ahhoz pedig, hogy erre felkészüljön, többek között a társadalom mentalitásának megváltoztatására van szükség.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!