ENSZ: 1,2 milliárd dollárra lenne szükség a palesztinok megsegítésére

2023. november 3. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az ENSZ sürgősségi segélyfelhívást indított, amelyben 1,2 milliárd dollárt kér mintegy 2,7 millió ember megsegítésére Gázában és Ciszjordániában.

„2,7 millió ember – a Gázai övezet és a félmilliós Ciszjordánia lakossága – szükségleteinek kielégítésének költsége 1,2 milliárd dollárra becsülhető” – közölte a Humanitárius Ügyek Koordinációs Hivatala (OCHA).

Az OCHA eredetileg 294 millió dolláros segélyt kért közel 1,3 millió ember támogatására egy október 12-i fellebbezésben. De szerintük a helyzet azóta még kétségbeejtőbbé vált, ezért emelték az összeget.

Az OCHA szerint az új felhívásba belefoglalták az élelem, víz, egészségügyi ellátás, menedék, higiénia és egyéb sürgős prioritások szükségességét a Gázai övezetben történt hatalmas bombázások után.

„A megfelelő finanszírozástól függ, hogy képesek vagyunk-e enyhíteni a palesztin lakosság szenvedésein; biztonságos és tartós hozzáférés minden rászoruló emberhez, bárhol is legyenek; elegendő mennyiségű humanitárius készlet. És ami a legfontosabb: az üzemanyag.”

(Guardian)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!