Szégyelld magad! – Robert De Niro kiakadt a tárgyalóteremben az őt munkahelyi abúzussal vádoló volt asszisztensére

2023. november 1. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

Robert De Niro tagadja, hogy verbálisan bántalmazó vagy szexista lett volna volt asszisztensével, Graham Chase Robinsonnal szemben, aki nemrég kártérítési pert indított ellene. Kedden a New York-i bíróságon a színészt is meghallgatták, az ellene felhozott vádakat hallgatva elvesztette a türelmét – írja a Guardian.

A most 41 éves Robinson több mint tíz évig, 2008 és 2019 között dolgozott De Niro vezető asszisztenseként. Most 12 millió dolláros kártérítést követel érzelmi stressz és a jó hírnévének okozott kár miatt. Állítása szerint a felmondása óta azért nem talál munkát, mert képtelen kiheverni a munkahelyén elszenvedett traumát. A nő évi 300 000 dollárt keresett De Niro asszisztenseként, 2019-ben azért mondott fel, mert állítása szerint frusztrálta a színész barátnőjével, Tiffany Chennel való kapcsolata.

Nem ez az egyetlen peres eljárás a színész és egykori dolgozója között, 2019-ben De Niro perelte be Robinsont, mert állítása szerint a nő lopott tőle, többek között ötmillió, repülőjegyekre felhasználható pontot, amelyeket egy céges hitelkártyán gyűjtött, ráadásul „elképesztő mennyiségű tévéműsort” nézett munkaidőben. De Niro háromévnyi fizetésének visszafizetését követeli Robinsontól.

A keddi meghallgatáson a nő ügyvédei hosszan sorolták azokat a sérelmeket, amelyeket a színész állítólag Robinson kárára követett el.

Az ügyvéd megkérdezte a színésztől, hogy igaz-e, hogy többször úgy beszélt telefonon a nővel, hogy közben pisilt, mire De Niro azt válaszolta:

„Hagyjanak már békén ezzel a hülyeséggel. Ezért hívtak ide minket?”

Ezután azzal hozakodott elő a vád képviselője, hogy De Niro kétszer is felhívta Robinsont, miközben az egy családtagja temetésén volt. A színész szerint nem tudta, hogy a nő éppen egy temetésen van, amikor kereste.

De Niro azt is tagadta, hogy verbálisan bántalmazta volna Robinsont, és azt az állítást is visszautasította, hogy jobban szerette, ha a nő maga vakarja meg a hátát, és nem egy hátvakaró készüléket használ a célra. A most 80 éves színész azt mondta, hogy ez talán egyszer vagy kétszer megtörtént, de „soha nem volt tiszteletlen vagy szexuális jellegű” a kérése.

A kérdezz-felelek után dühösen Robinson felé nézett, és azt kiáltotta:

„Szégyelld magad, Chase Robinson!”

Majd kicsit halkabban a bíró felé fordult, és bocsánatot kért.

A tanúvallomás hétfői megkezdése óta De Niro többször ostobaságnak vagy nonszensznek nevezte az eljárást. Kedden, amikor a felperes ügyvédje kérdezte, azt mondta: „Az egész ügy badarság. Abszurdum. De itt vagyok.” A tárgyalás várhatóan november 10-ig tart.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!