Még soha nem támadt annyi településre egy nap az orosz hadsereg a háború során, mint most

2023. november 1. – 22:24

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász Izrael ellen indított nagyszabású támadása miatti helyzetben elsősorban a Közel-Keletre figyel a világ, de Ukrajnában sem csitulnak a harcok. Rövid összefoglalónk az orosz–ukrán háború csütörtöki történéseiről.

  • Oroszország drónokat és egy rakétát is indított szerdára virradóan ukrán katonai és egyéb fontos létesítmények ellen – közölte az ukrán légierő. A kremencsuki olajfinomítót is találat érte.
  • Soha még nem támadt annyi településre egy nap az orosz hadsereg a háború során, mint az elmúlt 24 órában: több mint 100 települést vettek tűz alá.
  • A kelet-ukrajnai Herszon elleni orosz támadásban egy ember meghalt és ketten megsebesültek – közölte a régió kormányzója –, egy orosz dróncsapásban pedig egy másik halt meg Nyikopolban.
  • Az ukrán fegyveres erők főparancsnoka szerint az orosz hadviselés új szakaszába lép, állóháborúra rendezkednek be, valamint a felperzselt föld taktikájával törnék meg az ukránok erejét. Valerij Zaluzsnij arra figyelmeztetett, hogy ebben akár sikeresek is lehetnek.
  • Az ukrán hadsereg közölte, hogy a 20 hónapja tartó háború során már több mint 260 civil halt meg úgy, hogy valamilyen robbanószerkezetre vagy aknára lépett.
  • Dél-Korea szerint Észak-Korea augusztus óta több mint egymillió tüzérségi lövedéket küldött Oroszországnak, így sietve Vlagyimir Putyin segítségére.
  • Oroszország védelmi minisztere szerint hiába szállít új fegyvereket a NATO, Ukrajna el fogja veszíteni a háborút. Szergej Sojgu szerint az ukránok súlyos veszteségeket szenvednek, amikor megpróbálnak benyomulni az oroszok által ellenőrzött Zaporizzsjai, Herszoni és Donyecki területekre.
Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!