Lukasenko szerint patthelyzet alakult ki, itt az ideje, hogy Oroszország és Ukrajna a békéről tárgyaljon

2023. október 29. – 18:47

Lukasenko szerint patthelyzet alakult ki, itt az ideje, hogy Oroszország és Ukrajna a békéről tárgyaljon
Alekszandr Lukasenko belarusz elnök egy FÁK-találkozón október 13-án – Fotó: Pavel Bednyakov / Sputnik / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszországban október 29-én emlékeznek meg a sztálinista terror áldozatairól, bár a vezetés szerint ez egyre hazafiatlanabb. Ez történt eközben a háborúban:

  • Alekszandr Lukasenko szerint patthelyzet alakult ki a fronton, ezért úgy látja, hogy itt az idő, hogy Oroszország és Ukrajna leüljön a tárgyalóasztalhoz. Volodimir Zelenszkij bemutatta a béketervét, aminek fontos eleme Ukrajna határainak visszaállítása.
  • Oroszország lefoglalná a barátságtalan országok vagyonát, ha az EU tényleg küld Ukrajnának a befagyasztott orosz vagyonból.
  • Medvegyev szerint Európa hibát követ el azzal, hogy leválik az orosz olajról. Egész pontosan azt mondta, hogy Európa „érzéstelenítés nélkül kasztrálta magát”.
  • A brit védelmi minisztérium információi szerint az orosz oktatásügyi minisztérium arra utasította az egyetemeket, hogy ne adjanak teret az órák során negatív politikai, gazdasági vagy társadalmi trendek megvitatásának.
  • Krími iskolások hazafiasságot serkentő programokon vesznek részt, amiken például fegyvereket próbálhatnak ki és vegyvédelmi felszerelésben futnak.

(Forrás: Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!