Kijavítják Dwayne Johnson párizsi viaszszobrát, miután a sztár kritizálta, hogy kifehérítették a bőrét

2023. október 24. – 05:56

Kijavítják Dwayne Johnson párizsi viaszszobrát, miután a sztár kritizálta, hogy kifehérítették a bőrét
Dwayne Johnson viaszfigurája a párizsi Grévin Múzeumban – Fotó: Marc Piasecki / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Múlt héten mutatta be a párizsi Grévin Múzeum a Dwayne Johnsonról mintázott viaszszobrát, de hamar vissza is tolták a műhelybe, hogy kijavítsák, miután sokan – köztük maga A Szikla – kritizálták, hogy a szamoai és fekete kanadai felmenőkkel rendelkező sztár bőrét kifehérítették – írja a Guardian.

Dwayne „A Szikla” Johnson Kaliforniában született szamoai anyától és fekete kanadai apától. A színészről mintázott viaszszobor sokakból váltott ki megbotránkozást, a közösségi médiában pedig „whitewashinggal” vádolták meg a múzeumot. A botrány híre a sztárhoz is eljutott, vasárnap este az Instagram-oldalán újraposztolt egy videót, amelyben James Andre Jefferson Jr. komikus azt mondja, hogy a szobor sértő, A Szikla pedig úgy néz ki rajta, mintha David Backham vagy a brit királyi család tagja lenne.

Johnson a videó melletti kommentárban azt írta:

„A csapatom felkeresi barátainkat a Grévin Múzeumban, hogy dolgozhassunk a viaszfigurám »frissítésén« néhány fontos részlettel és javítással – kezdve a bőrszínemmel”.

Hétfőn a 250 viaszfigurának otthont adó múzeum is bejelentette, hogy a szobrot kijavítják. Múlt héten – a szobor leleplezésekor – a múzeum azt írta, nehéz volt az elkészítése, mert a szobrász, Stéphane Barret csak fotókra és videókra támaszkodhatott. „A sztár szamoai tetoválásai tíz nap aprólékos munkát és rengeteg kutatást igényelt a festőktől” – írta a múzeum.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!