Hamász-vezető: Hónapokig tartott a támadás előkészítése, amiről csak kevesen tudtak

2023. október 12. – 21:42

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász hónapokig készítette elő nagyszabású támadását Izrael ellen – közölte a szervezet libanoni száműzetésben élő egyik magas rangú tisztségviselője csütörtökön.

„Hónapokig tartott a művelet előkészítése. Eddig sikerült elérnünk, amit akartunk. Később fogolycserét szeretnénk kikényszeríteni” – mondta Ali Baraka a dpa német hírügynökségnek. Elmondása szerint a támadás időpontjáról csak kevés Hamász-vezető tudott. Hozzátette: csak akkor tárgyalnak a foglyok szabadon engedéséről, ha tűzszünet lesz.

Baraka szerint az izraeli hadsereg most bosszút áll a palesztin népen egy „megsemmisítő háborúval”. De arról is beszélt, hogy legyőzték az izraeli hadsereget, és az „papírtigrisnek” bizonyult.

Szerinte a Hamász nem elszigetelt. A szövetségeseikre – a libanoni Hezbollahra és Iránra – tett utalással figyelmeztetett, hogy amennyiben Izrael megpróbálja megrohamozni a Gázai övezetet, a Hamász nem lesz egyedül. A nemzetközi közösség által terrorszervezetnek minősített szervezetek Baraka szerint felkészültek egy hosszan tartó konfliktusra. „Van elegendő fegyverünk és felszerelésünk, hogy ellen tudjunk állni a megszálló erőknek” – hangoztatta a Hamász illetékese.

(MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!