Hatalmas tűz volt a londoni Luton repülőtér parkolóházában, szerda délig nem járnak a gépek

2023. október 11. – 05:29

Másolás

Vágólapra másolva

Hatalmas tűz ütött ki kedden éjjel a londoni Luton repülőtér egyik parkolóházában, amely részben összeomlott. A brit fővárostól északra fekvő repülőtéren szerda délig felfüggesztették a légi forgalmat. Az intézkedés Budapestről érkező járatokat is érint, mivel a Wizz Air légitársaság napi több menetrendszerű járatot közlekedtet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Lutonra, és az első ezek közül reggel indul – ám ezt a tűz miatt törölték.

Fotó: Peter Cziborra / Reuters
Fotó: Peter Cziborra / Reuters

Az MTI híre szerint a tűzoltóság beszámolója azt írta, hogy az utascsarnok közelében lévő kettes számú parkolóház felső szintjén gyulladt ki egy jármű, és a lángok gyorsan továbbterjedtek számos más autóra. A szerda hajnali tájékoztatás szerint az oltásban tizenöt egység vett részt, de az épületrész felét teljesen elborította a tűz, és a felső épületszerkezet jelentős területen beomlott.

A tűzoltók azon dolgoztak, hogy a tűzvész ne terjedjen át a repülőtér belső területére – áll a beszámolóban. A repülőtér hajnali közleményében az áll, hogy Luton teljes légi forgalmát brit idő szerint szerdán déli 12 óráig – közép-európai idő szerint 13 óráig – felfüggesztették. A kora hajnali érkező járatokat más brit repülőterekre, köztük Manchesterbe, Liverpoolba, Bristolba és Gatwickre irányították át.

A mentők négy tűzoltót és egy repülőtéri alkalmazottat füstmérgezés miatt kórházba szállítottak. Luton a Londont kiszolgáló öt nagy nemzetközi repülőtér egyike, tavalyi utasforgalma meghaladta a 13 millió főt. A repülőtéren az utóbbi években jelentős fejlesztési és bővítési beruházásokat hajtottak végre, és ekkor épült a most részben leégett új parkolóház is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!