Kitilthatja az X-et az EU-ból az Európai Bizottság a Hamász Izrael elleni támadásáról terjedő álhírek miatt

2023. október 11. – 14:11

Másolás

Vágólapra másolva

Levélben küldött felszólítást Elon Musknak az Európai Bizottság belső piacokért felelős biztosa, mert nem moderálja a Hamász Izrael elleni támadásáról szóló álhíreket, írja a Euronews.

„A közmédiumok és a civil társadalmi szervezetek széles körben számolnak be olyan esetekről, amikor hamis és manipulált képek és tények keringenek az Ön platformján az EU-ban, mint például korábbi fegyveres konfliktusokról készült újrahasznosított régi képek vagy olyan háborús felvételek, amelyek valójában videojátékokból származnak. Ezek nyilvánvalóan hamis vagy félrevezető információk” – írta az X-re is kiposztolt felszólító levelében Thierry Breton.

A biztos felszólította Muskot, hogy a következő 24 órán belül biztosítson „gyors, pontos és teljes körű választ” vár a felszólításra, és arra kérte Muskot, sorolja fel azokat a jogsértéseket, amelyekről ő is írt a platformon, és vegye fel a kapcsolatot az Europollal.

Az új törvények értelmében az X bevételeinek 6%-át kitevő bírsággal vagy a szolgáltatás európai uniós szüneteltetésével is járhat, ha Musk nem moderálja a kétséges tartalmakat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!