Több tízezer katonát küld Izrael a libanoni határhoz

2023. október 10. – 07:51

Másolás

Vágólapra másolva

Jonathan Conricus, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője azt mondta, megerősítették a jelenlétet a libanoni határ mentén, több tízezer katonát küldtek a területre.

„A helyzet ingatag. Figyelemmel kísérjük. Több tízezer további katonát vetettünk be a határ mentén – tartalékosokat és hagyományos egységeket – a Hezbollah támadására számítva” – mondta Conricus a CNN-nek.

„Erősen felhívtuk a figyelmüket, hogy kétszer is gondolják meg, mielőtt bármilyen ilyen támadásba kezdenek Izrael ellen – mondta. – Eddig csendes volt a helyzet az elmúlt néhány órában. Reméljük, ez így is marad.”

Izraeli tankok Izrael és Libanon határának közelében 2023. október 10-én – Fotó: Lisi Niesner / Reuters
Izraeli tankok Izrael és Libanon határának közelében 2023. október 10-én – Fotó: Lisi Niesner / Reuters

Korábban az IDF azt közölte, hogy Libanon területén lévő célpontok ellen hajtottak végre támadást izraeli katonai helikopterek. A támadásban meghalt a Hezbollah három tagja. A CNN tudósítása szerint az izraeli helikopterek órákon keresztül lőtték a határ északi részét. Az izraeli légitámadásra válaszul a libanoni síita terrorszervezet az izraeli hadsereg laktanyáit támadta rakétákkal.

Korábban azt közölte az izraeli hadsereg, hogy hétfőn csapatokat vetettek be Libanon felől érkező beszivárgók ellen. Információik szerint a beszivárgási kísérlet Aalma El Chaeb és Zahajra libanoni határvárosok térségében történt.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!