„Két gyerekemmel vagyok egyedül, a férjemet behívták”

2023. október 10. – 16:46

Másolás

Vágólapra másolva

Egy neve elhallgatását kérő, Izraelben élő lakos arról beszélt a Telexnek, hogy borzasztó ez a helyzet egész Izraelnek, és sokkos állapotban vannak a történtek miatt. Megállás nélkül hallják, ahogy szólnak a légvédelmi szirénák, miközben egy applikáción keresztül figyelik, hogy éppen hol vannak rakéták. „Egy biztonsági szobában bújtunk el a lakásunkban. A két gyerekemmel vagyok egyedül, a férjemet behívták a katonaságba, sok barátunkkal, rokonunkkal együtt, folyton aggódunk” – mesélte. Hozzátette, hogy több barátját is túszul ejtették, azt nem tudják, hogy velük mi lesz.

„Rengeteg túszt vittek vissza magukkal Gázába, még időseket és fiatalokat, gyerekeket is, sokan már nem élnek, ilyen még nem volt korábban” – mondta. Most nagyon félnek, mert bár korábban is volt nehéz a helyzet és több háború is volt Izraelben, ilyet még nem tapasztaltak. „Reméljük, hamar vége lesz” – tette hozzá.

Arról is beszélt, hogy fontosnak tartja, hogy palesztin aktivisták is tisztában legyenek azzal, hogy az izraeliek nincsenek Palesztina ellen. Ő sok embert ismer, aki békésen szeretne együtt élni, és közös megoldásra törekedne. „A Gázai övezetbe is juttatott pénzt az izraeli kormány, és most azt kell végignéznünk, hogy ezt a pénzt a Hamász szervezet fegyverekre költötte, és visszajönnek Izraelbe megölni minket, ahelyett, hogy a szegény emberek jövőjébe fektették volna ezt a pénzt” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!