„Elkeserítő a helyszín, mindenféle figyelmeztetés nélkül támadtak” – írta le egy helyi a Gázai övezetet ért csapásokat

2023. október 10. – 17:25

Másolás

Vágólapra másolva

Izrael mindenféle figyelmeztetés nélkül intézett légicsapást a Gázai övezetben lévő Khan Yunes városára – állítják a helyiek.

Egy BBC-nek nyilatkozó nő, Musheir El-Farra szerint 10 ember, köztük három gyermek halt meg egy helyi bevásárlóközpontban, 75 méterre az otthonától. Elmondása szerint több holttestet is találtak a romok között. „Elkeserítő a helyszín, az emberek össze vannak zavarodva, ez egy mindenféle figyelmeztetés nélküli támadás volt” – mondta.

El-Farra két távoli rokonát is megölték tegnap este. Korábban 11 családtagját vesztette el egy 2014-es légicsapásban.

„Nem akarunk háborút, csak békében akarunk élni. A vallási gyűlölet az utolsó, amire vágyunk. Egy olyan társadalomban akarunk élni, amely toleráns”

– mondta a BBC-nek.

Gáza városát szintén több légicsapás is érte. Egy helyi lakos, Najla Shawa azt hitte, hogy az ő háza a város „biztonságosabb” részén van. „Az emberek a mi házunkba menekültek, és tegnap dél óta 18 ember volt nálunk” – mondta.

Keddre virradó éjjel aztán kimenekültek a házból, mert robbanásokat hallottak. Sikerült éjszakára menedéket találniuk egy étteremben, de hazatérve Shawa azt látta, hogy az otthonával szemben lévő épület „a földdel egyenlő”, a háza ablakai pedig betörtek.

„Ilyen pánikban felébreszteni a gyerekeimet – nem hiszem, hogy ezeket a pillanatokat valaha is el fogom felejteni az életemben”

mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!