Biden: A Hamász Izrael elleni támadása színtiszta gonoszság

2023. október 10. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraelben élő embereknek „tiszta, hamisítatlan gonoszságot kell elszenvednie a Hamász terrorszervezet véres kezétől. Egy olyan csoporttól, amelynek kimondott célja, hogy zsidókat öljenek. Ez puszta gonoszság által vezérelt cselekedet” – mondta Biden kedden.

Joe Biden amerikai elnök érkezik a Fehér Házban tartott beszédére. Mögött Kamala Harris alelnök és Antony Blinken külügyminiszter – Fotó: Drew Angerer / Getty Images North America / Getty Images via AFP
Joe Biden amerikai elnök érkezik a Fehér Házban tartott beszédére. Mögött Kamala Harris alelnök és Antony Blinken külügyminiszter – Fotó: Drew Angerer / Getty Images North America / Getty Images via AFP

Megjegyezte, hogy több mint 1000 ember halt meg Izraelben, köztük legalább 14 amerikai állampolgár. Legalább húsz amerikai még mindig túsz. Biden szerint az események az Isis, más néven az úgynevezett Iszlám Állam csoport által elkövetett legszörnyűbb atrocitásokra emlékeztetnek.

„Szülőket mészároltak le, akik a saját testükkel próbálták megvédeni a gyerekeiket – gyomorforgató jelentések érkeznek csecsemők meggyilkolásáról, egész családok lemészárlásáról. Fiatalokat öltek meg, miközben egy zenei fesztiválon vettek részt, hogy megünnepeljék a békét.”

„Nőket erőszakoltak meg, bántalmaztak, trófeaként állították ki őket. Családok rejtőzködtek órákon át félelemben, kétségbeesetten próbálták csendben tartani gyermekeiket, hogy ne keltsenek feltűnést. És ott vannak a sebesültek ezrei, akik életben maradtak, de magukkal cipelik a golyó ütötte lyukakat, a repeszek okozta sebeket és annak emlékét, amit elszenvedtek” – folytatta.

„Mind tudjuk, hogy ezek a traumák soha nem múlnak el” – mondta Biden, aki hozzátette, hogy a zsidó nép számára nem ismeretlen ez a bánásmód, mindez pedig felidézi a holokauszt emlékeit is.

Biden azt is kijelentette, hogy szerinte a Hamász nem a palesztin népet képviseli. „A palesztin embereket emberi pajzsként használták fel” – mondta.

(CNN, BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!