IDF: „Többé-kevésbé” visszaállították a gázai határkerítés ellenőrzését, 1500 Hamász-fegyveres holttestét találták meg a Gázai övezet körül

2023. október 10. – 08:19

Másolás

Vágólapra másolva

Richard Hecht, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője szerint „többé-kevésbé” visszaállították a gázai határkerítés teljes ellenőrzését, miután a Hamász fegyveresei szombaton áttörték a vonalat.

„Délen többé-kevésbé visszaállítottuk a határkerítés teljes ellenőrzését. Remélhetőleg a következő néhány órában véglegesíteni is tudjuk” – mondta egy keddi tájékoztatón.

Azt is mondta, hogy az izraeli erők biztosították a településeket a határ körül, és majdnem befejezték az evakuálást a térségben. Hozzátette, hogy két kisebb tűzharc volt az éjjel Sza'ad és Kisszufim közösségekben. „Offenzívánkat most a Gázai övezetre és légicsapásainkra összpontosítjuk” – mondta.

Azt is közölték, hogy körülbelül 1500 Hamász-fegyveres holttestét találták meg az övezet körül.

Az IDF azt is bejelentette, hogy „több mint 200 célpontot” lőtt Gázában az éjszaka folyamán. „Az elmúlt órákban az IDF harci repülőgépei és hajói megtámadták a terrorszervezetek számos célpontját a Gázai övezetben. Több tucat vadászrepülőgép lőtt több mint 200 célpontot Rimalban és Hán Juniszban az éjszaka folyamán” – áll az X-en közzétett bejegyzésben.

(CNN, The Guardian, AFP)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!