Az IDF figyelmeztette a Hamászt: a gázai túszok megölése nem fog javítani a helyzeten

2023. október 10. – 09:55

Másolás

Vágólapra másolva

A túszok megölése „nem fog javítani a helyzeten” – mondta az Izraeli Védelmi Erők (IDF) szóvivője kedden, egy nappal azután, hogy a Hamász fegyveresei civil foglyok kivégzésével fenyegetőztek.

Az ország ENSZ-nagykövete szerint az izraeli hatóságok úgy vélik, a Hamász terroristái által Gázában fogva tartott 150 túsz között nők és gyerekek is vannak. A Hamász azt állította, hogy több mint 100 embert tart túszként, köztük magas rangú izraeli tiszteket is.

Több mint 200 célpontra csapott le Gázában az izraeli légierő az éjszaka, palesztin egészségügyi minisztérium szerint a robbantásokban legalább 687 ember, köztük több tucat gyerek és nő halt meg, és több ezren megsérültek.

Több mint 137 000 ember keresett menedéket az izraeli csapások elől az ENSZ gázai sürgősségi menedékhelyein. A rendelkezésre álló helyek kapacitása 90 százalékon áll.

Richard Hecht, az IDF szóvivője kedden azt mondta, hogy az IDF figyelmeztetéseket küld a célpontok bombázása előtt, többek között figyelmeztető lövéseket ad le, illetve a közösségi médiában tájékoztat.

(CNN)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!