Videókon mutatjuk meg az Izrael utcáin dúló harcokat, tízezrek zárkóztak lakásaikba Gáza környékén

2023. október 7. – 18:23

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat kora reggel váratlanul nagyszabású rakétatámadást indított a Hamász Izrael ellen. Az izraeli katonai szóvivő szerint 2500, a Hamász szerint 5000 rakéta csapódott be. A védelmi minisztérium szombaton délután azt közölte, hogy a támadásban 100 izraeli halt meg, az egészségügyi miniszter szerint pedig 985 ember sebesült meg és került kórházba. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő rövid beszédében azt mondta, Izrael háborúban áll, és keményen meg fogják torolni a támadást. Videókon mutatjuk meg az Izrael utcáin dúló harcokat.

Palesztin hírforrások szerint Gázából fegyveresek tucatjai jutottak be Izrael területére, a szemtanúk beszámolói szerint a terroristák az övezet melletti települések utcáin járkálnak. A Gáza környéki települések lakói, mintegy hetvenezer ember, házaikba zárkózott a biztonsági utasításoknak megfelelően.

Izrael a történtek után ellencsapást indított. Az izraeli rendőrök több Hamászhoz tartozó terroristát is letartóztattak időközben. Az izraeli hadsereg szóvivője azt mondta, a nap végére nem lesz több élő terrorista Izraelben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!